Wat is een Web Assistant?

De groep ZZP’ers groeit met de dag. Eigen baas zijn, niet meer in loondienst, iets waar je je eigen passie in kan steken worden steeds belangrijker in onze huidige maatschappij. Zo groeien het aantal online diensten ook steeds meer. De meesten kennen de Virtual Assistants al. En nu hier een nieuwe, de Web Assistant. Wat is een Web Assistant en waar en hoe kan deze ingezet worden?

Web Assistant que?

Een Web Assistant (WA) is een meestal een zelfstandig ondernemer die andere ondernemers ondersteunt bij allerlei online werkzaamheden. Vaak werkt een WA op flexibele basis.
De ene WA is de andere niet. Zo heeft elke WA haar* eigen set skills en tools waar zij gebruik van maakt om een ondernemer te ondersteunen in het (beter) zichtbaar van hun bedrijf online.

Waarom zou je als ondernemer kiezen voor een Web Assistant?

Als ondernemer heb je allerlei werkzaamheden die je moet uitvoeren. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het leveren van producten of diensten. Mensen leven steeds meer online en willen online informatie kunnen vinden over producten of diensten die zij nodig hebben. Als ondernemer moet je dus online wel duidelijk zichbaar zijn. Maar wat als je hier als ondernemer niet de kennis voor hebt, of misschien wel de kennis meer geen tijd, of misschien zelf geen zin om je hiermee bezig te houden? Hier kan een WA net zijn wat je nodig hebt.

Wat voor werkzaamheden kan je verwachten?

De volgende werkzaamheden kunnen door een WA worden uigevoerd.

  • Brainstormen met ondernemer
  • Websites bouwen
  • Website bijwerken en onderhouden
  • Social media kanalen opzetten
  • Updaten en bijhouden van Social Media
  • Social media monitoreen
  • Samen een huisstijl creëeren
  • Webinars organiseren
  • Bouwen van een (basi)webwinkel
  • Nieuwsbrieven en funnels opzeten
  • een online leeromgeving opzet of bijhoudt
  • blogs schrijft waarbij je rekening houdt met hoe goed scoort in Google

Dit zijn dan een aantal taken die het meest voorkomen. Het kan zijn dat een WA zich vooral gespecialiseert heeft in social media, waar de ander zich misschien focust op het bouwen van websites. In een kennismakingsgesprek zal verteld worden wat een ondernemer wel en niet kan verwachten.

Overtuigd, je wilt werken met een Web Assistant.

Je bent zover, je wilt je online werkzaamheden uitbesteden. Wat nu?
Je begint met een kennismakingsgesprek. Jij als ondernemer geeft aan wat je nodig hebt en de WA geeft aan welke diensten zij kan leveren. Wanneer de “klik” er is, wordt er vaak een brainstormsessie ingepland. Bijna altijd levert de ondernemer de content waarmee een WA aan de slag kan. Tussendoor is er ruimte voor overleg.

Tijd

Soms wilt een ondernemer de bovenstaande taken zelfstandig doen, maar weet niet zo goed waar te beginnen. Daar kan een Web Assistant ook bij helpen.

Wat een Web Assistent vooral is, is een extra set handen en brains die ervoor kan zorgen dat een ondernemer meer tijd kan investeren in wat hij het liefst doet, ondernemen.

Mocht je na het lezen meer informatie willen of geinteresseerd zijn in het werken met een WA? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Laat een reactie achter